10 ideja za instagram slike koje će vam povećati broj pratilaca

instagram fotografije

Postoje određene teme koje Instagram publika voli. Pre svega te teme se odlično uklapaju sa pomenutom društvenom mrežom, jer nude globalnu privlačnost i stvaraju vizuelno interesovanje publike, a znamo da postavljanjem zanimljivog sadržaja povećavamo vidljivost na Instagramu

Predstavljamo vam 10 ideja za fotografisanje na Instagramu

1. Simetrija 

Simetrija prija ljudskom oku i psihi, bez obzira da li se pojavljuje u prirodi ili u urbanom svetu oko nas. Simetrična kompozicija često pravi zanimljivijom celu temu, koja inače, gledajući realno, nije ništa posebno.  

https://www.instagram.com/p/BlQBM4fn5Rp/?utm_source=ig_embed

Takođe, simetriju je poželjno i tzv. „razbiti“ ne bi li se dobila interesantna kompozicija. Na fotografiji ispod, most stvara vertikalnu simetriju dok ga drveće i sunčeva svetlost razbijaju. 

https://www.instagram.com/p/BnIV5ifHZV8/?utm_source=ig_embed

2. Uzorci 

[crp]

Ljudski mozak voli šare. Neki Instagram profili su postali svetski poznati tako što redovno objavljuju prelepe uzorke, poput poda ispod. Fotografija koliko je obična, toliko je i prelepa. 

https://www.instagram.com/p/BluucRcn9MC/?utm_source=ig_embed

Ljubav prema jednostavnim uzorcima takođe objašnjava ljudskom oku dopadljivu kompoziciju japanskog umetnika Kusama. Naime, njegova dela se sastoje od beskonačnog ponavljanja uzorka jednostavnih oblika i boja. 

https://www.instagram.com/p/Bjm976eHP_y/?utm_source=ig_embed

Telefon ili aparat u ruke i potražite inspiraciju oko sebe. Arhitektura, dizajn materijala i priroda su očaravajući izvor prelepih uzoraka. Iskoristite ono što je u vašoj blizini i napravite Instagram objave koje će svako voleti. 

3. Žive boje 

Minimalizam i neutralnost su u trendu, ali ponekad prosto žude da im se doda malo jarke boje. Svetle, bogate nijanse boja, čine nas srećnim i daju nam energiju. Kada je u pitanju Instagram fotografija, ona treba da je urađena tako da dominira Instagram feedom. 

Čak i soliteri mogu izgledati lepo, ako se uslikaju iz dobrog ugla u savršeno vreme. 

https://www.instagram.com/p/BmJVU2UlMfo/

4. Humor 

Instagramaši vole humor, dok ako ste ozbiljniji i želite da brinete o trenutnom stanju sveta, onda je za vas bolji Twitter.  

Instagram mnogim korisnicima služi za opuštanje i da zaborave na surovu stvarnost političkog sveta, tako da humor i Instagram idu ruku pod ruku. Smešne fotografije su dah svežeg zraka u digitalnom svetu. Publika to voli i drago joj je što ste opušteni kao i oni. 

https://www.instagram.com/p/BmgeJDmHrTd/?utm_source=ig_embed

5. Prirodni događaji 

Fotografija živih bića u pokretu nisu lake za pravljenje, pa ih to čini impresivnim.  Jednostavno, ne možete da ih ne volite. Pogledajte samo ovo jato ptica: 

https://www.instagram.com/p/BTz8XoNB7F7/?utm_source=ig_embed

Dok slikate prirodne pojave i uopšte prirodu, ne treba uvek da težite savršenstvu. Ponekad malo zamagljene fotografije dođu kao umetnički deo i daju onu sanjarsku notu.  

https://www.instagram.com/p/BjqziydFfjP/?utm_source=ig_embed

Još jedna napomena. Naime, kada pravite fotografije u pokretu, najbolje je da koristite opciju za pravljenje deset fotografiju u sekundi, jer su vam tako izgledi deset puta veći da ćete napraviti fenomenalnu sliku. 

6. Detalji 

Oštar fokus na zanimljive ili neočekivane detalje mogu privući pažnju svakoga ko voli Instagram, posebno mogu biti upečatljive na feedu koji je prepun dinamičnih fotografija. 

https://www.instagram.com/p/BlnqMEwFkX2/?utm_source=ig_embed

Korišćenjem Instagram alata za uređivanje (kao što su recimo opcije za zamenjivanje fotografije ili fokusiranje posebnog dela fotografije tako što se ostalo zamagli) mogu poboljšati detalj na fotografiji. 

https://www.instagram.com/p/Bg4iLddh37Q/?utm_source=ig_embed

7. Očaravajuće pozadine 

Ovo je jednostavna tehnika, ali deluje odlično na ljudsku psihu, pa obavezno iskoristite fenomenalnu pozadinu ako ste u mogućnosti. Mnogi korisnici kada naiđu na lepo pozadinu prave selfi. 

Što je pozadina kreativnija, to bolje. U našem primeru ispod, prekrasna pozadina može je odličan dodatak proizvodu. 

https://www.instagram.com/p/BjNxj6yFwHw/?utm_source=ig_embed

8. Životinje 

Neke stvari su zarazne, čak i ako ne razumemo zašto je to tako. Na primer, zevanje je zarazno. A kada je Instagram u pitanju, onda je jedno sigurno – svi vole fotografije simpatičnih životinja. 

Ako imate kućnog ljubimca, neka vam postane glavni model. Prosto, bilo bi šteta da ne iskoristite tu šansu. 

https://www.instagram.com/p/BnMSNsYgtvL/?utm_source=ig_embed

9. Hrana 

Da li vam je nekad iko rekao da su vam oči samo gladne, a ne stomak? Prethodna izjava najviše dolazi do izražaja na Instagramu gde ima pregršt divnih fotografija hrane. 

https://www.instagram.com/p/BnMKs2ehvnH/?utm_source=ig_embed

Koja je glavna tajna fotografije sa hranom? Slikajte je odozgo, iskoristiti te fotogenično okruženje i  koristite prirodnu svetlost.  

10. Ljudi  

Istraživanjem društvenih mreža je otkrilo da korisnici istih vole da gledaju lica drugih ljudi na Instagramu. Tačnije rečeno, fotografije sa ljudima dobijaju do 38% više lajkova od onih bez njih. 

Da biste napravili zapanjujući portret, sledite sledeće principe: koristite prirodno svetlo, izaberite privlačnu pozadinu i isprobajte fotografisanje iz različitih uglova kako beste napravili što zanimljiviju sliku. Neki telefoni čak omogućuju i filter za portret, što će optimizovati osvetljenje i fokus. 

https://www.instagram.com/p/Bnj-L1UAEmO/?utm_source=ig_embed
Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]