Kolike su provizije za PayPal

PayPal je elektronski sistem za plaćanje, koji se koristi u, skoro, celom svetu. Poznat je, pre svega, po tome što je bezbedan i pouzdan.

Ovo je takođe jedan od najjeftinijih načina za transfer novca u inostranstvu. Jeftiniji je od raznih bankarskih usluga, zbog čega ga rado koriste frilenseri, koji zarađuju od svojih inostranih klijenata. Koristi se i za internet plaćanje, za slanje novca članovima porodice koji su trenutno u inostranstvu … Pogodnosti korišćenja PayPal usluga su brojne.

Ipak i Pay Pal mora od ,,nečeg da živi“, zato postoje određene provizije, koje se plaćaju za razne transakcije.

Za početak potrebno je da znate da je otvaranje naloga na PayPal-u besplatno. Potrebno je samo da imate e-mail adresu. Ukoliko ne znate kako da otvorite nalog, pročitajte naš tekst Kako otvoriti PayPal nalog.

PayPal je jedan od najeftinijih načina za transfr novca iz inostranstva.

Troškovi preuzimanja novca sa računa

[crp]

Da bi ste otvorili PayPal, morate imati karticu. Nije bitno da li je kreditna ili debitna. Broj kartice ćete navesti prilikom otvaranja PayPal naloga. Najbolja opcija jeste da kartica bude od deviznog računa, kako bi ste izbegli dodatne troškove, jer je povoljnije podići devize i razmeniti ih u menjačnici, nego da vam banka konvertuje novac i pri tom, verovatno, naplati neke dodatne usluge.

Pay Pal nalog ne možete povezati direktno sa svojim računom. Ova usluga dostupna je samo korisnicima u Americi. Dakle, korisnici iz Srbije mogu povezati samo nalog sa svojom karticom.

Kada odlučite da preuzmete novac sa vašeg PayPal naloga, tražena suma će se prebaciti na vašu karticu. Taj novac dalje možete preuzeti na bankomatu ili pak, plaćati robu i usluge karticom, koja je povezana sa PayPal nalogom.

Za povlačenje novca sa PayPal-a na karticu,  biće vam naplaćena provizija u iznosu od 4 dolara. Provizija ne zavisi od iznosa koji povlačite, dakle bilo da uzimate 10 ili 110 dolara, provizija je ista.

Povlačite svoj novac mudro, da ne biste svaki čas plaćali proviziju.

Za korišćenje PayPal-a morate imatu u vidu još neke ,,sitnice”. Kao prvo, PayPal ne priznaje sve vrste kartica.  Da bi ste koristili njihove usluge, morate imati Visu ili Master Card, dok se domaće poput Dine, ne priznaju.

Takođe, morate imati minimun 10 dolara na svom PayPal računu, da bi ste mogli da podignete novac.

Kada povučete novac sa svog naloga na karticu, obično se čeka do sedam dana da vam novac ,,legne”. Tek tada ćete moći da ga koristite.

Ukoliko ste otvorili PayPal nalog, a još uvek nemate karticu, to nije prepreka da vam neko uplati novac. Novac može bez problema stajati na vašem nalogu do daljnjeg. U međuvremenu se potrudite da nabavite karticu u svojoj banci, jer bez nje ne možete podići novac.

Morate imati minimun 10 dolara na svom PayPal računu, da bi ste mogli da podignete novac.

Provizije za prebacivanje sa računa na račun

Kao što znate, novac se može perbaciti sa jednog PayPal naloga na drugi. Za ovu transakciju će vam se takođe naplatiti provizija.

Ovoga puta provizija nije fiksna i iznosi od 3,5% do 5% od prebačenog iznosa, plus fiksni deo od 0,3$. Visina provizije zavisi od države u kojoj živite. Za korisnike iz Srbije provizija je minimalna, znači 3,5%. Treba imati na umu da se PayPal zakoni menjaju s vrmena na vreme, tako da je vrlo moguće da u skorijoj budućnosti dođe do izmene.

Provizija će se naplatiti korisniku koji prima novac.

Kao što smo već pomenuli, mnogi frilenseri naplaćuju svoje usluge preko PayPal-a, pa se postavlja pitanje ko snosi troškove provizije. Odgovor na ovo pitanje jeste da nema pravila i da zavisi od vašeg dogovora sa klijentom. Dok neki klijenti imaju u vidu da PayPal naplaćuje proviziju, desiće se da vam uplate više novca, kako bi do vas došla suma, po kojoj ste naplatili svoje usluge. Drugi će se, pak, napraviti naivni i uplatiće vam dogovoreni iznos, tako da ćete vi biti strana kojoj PayPal naplaćuje proviziju.

Postoji li jeftinija opcija?

Možda vam iz ove perspektive deluje kao da je PayPal skup, ali ova platforma je definitivno jedan od povoljnijih načina za transfer novca iz inostranstva. To je ujedno i razlog zašto frilenseri odlučuju da preko ove platforme za tranfer novca naplate svoje usluge.

U krajnjem slučaju možete uporediti PayPal sa drugim metodama za transfer novca u inostranstvu. Ali nakon što vam u banci saopšte koliki su njihovi troškovi, ovih 3,5% provizije koje naplaćuje PayPal, vam neće delovati tako skupo.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]