Evo kako da napravite landing stranicu ako prodajete nekretnine

landing strana

Agencije za nekretnine ima mnogo. Skoro svaka ima svoju veb stranicu. Neke su napravljene po meri, a neke treba modernizovati. Sve u svemu, ako mislite da je dovoljno da imate sajt agencije, ne bi li dobro poslovali i na elektronskom tržištu, onda se varate.  

Sajt agencije nije dovoljan 

Prema statistici čak 80% milenijalaca (generacije rođene u periodu između 1980. – 2000. godine) traže svoj dom iz snova putem interneta, dok čak 43% svih pretraga za kupovinu nekretnine počinje na internetu.  

Prvo što pomislite onda je da vam treba sajt i to je tačno. Međutim, u današnje vreme vam sajt neće biti mnogo od koristi, ako ne koristite i oglašavanje. Takođe, bitno je koji format oglasa koristite, a kada su nekretnine u pitanju tu nema dileme – najbolji format je oglašavanje putem sadržaja. 

Šta je oglašavanje putem sadržaja? 

Oglašavanje putem sadržaja ili nativni oglas je ubedljivo najbolji format internet oglasa. Pre svega zato što se odlično prikazuje na svim uređajima, a onda zato što na njega ne utiče popularni AdBlock.  

[crp]

Ono po čemu je nativni oglas još karakterističan je to da se u potpunosti uklapa u temu i dizajn sajta na kome je izložen. Sastoji se od zanimljive ilustracije i naslova koji budi emocije. Kada se klikne na njega prvo se ide na pre-landingstranicu na kojoj se nalazi sadržaj koji upoznaje publiku sa proizvodom ili uslugom. Potom na kraju navedene stranice se nalazi link koji vodi ka landingstrani na kojoj je, pored glavnih karakteristika proizvoda ili usluge, poziv na akciju. Više o ovome pronaći ćete OVDE

Da se mi vratimo temi teksta, a to su Landing stranice. Pored toga što su poslednja stavka u nativnom oglašavanju, landing strana je i jedan od najbitnijih njenih segmenata. To je zato što se na njoj pre svega nalazci poziv na akciju koja je u interesu agencije za nekretnine. 

Tipovi landing strana za nekretnine 

Napomenućemo da ćemo kroz ceo tekst prikazivati primere stranih sajtova. Ne zato što mislimo da naše agencije za nekretnine ne rade dobro, već da bi vam proširili vidike i pokazali kako to rade oni koji sun od agencija napravili mala i velika carstva. 

1. Pretraga nekretnine 

reklamiranje nekretnina

Ovde potencijalni kupci pretražuju landing stranicu kako bi pronašli dostupne nekretnine na tržištu i to uglavnom na određenom području. 

Na primer, ako budućeg kupca interesuju nekretnine u Beogradu, on ukuca poštanski broj i izađu mu sve nekretnine na tom području. Nakon nekog vremena treba da ih ohrabrite da ostave svoje kontakt podatke kako bi im agencija pružila dodatne informacije. 

2. Po meri kupca – Valju stranica 

agencija za nekretnine

Ovaj primer landing stranice je jedan od najpopularnijih za privođenje potencijalnih mušterija. Naime, ovakav tip omogućava potencijalnim kupcima da unesu sve karakteristike njihovog doma iz snova. Takođe, oni moraju da unesu svoje kontakt podatke ne bi li videli rezultat pretrage. 

3. Lokalni agent 

reklamiranje internet agenta nekretnina

Eksponirate sebe kao stručnjaka za prodaju nekretnina. Na ovaj način gradite poverenje kako sa potencijalnim kupcima, tako i sa vlasnicima koji žele da prodaju svoje nekretnine.  

4. Besplatni sadržaj 

nekretnine

Besplatni ekskluzivni sadržaj u zamenu za kontakt podatke je isproban i pametan način za generisanje potencijalnih klijenata i prodavača nekretnina. Sve što treba da učinite je da im date nešto zaista zanimljivo i posebno. Na primer, možete napraviti elektronsku knjigu koja će prodavcima pomoći da se pripreme za prodaju svog doma. Dok za kupce možete napraviti kratke video zapise za postizanje najbolje cene.  

Anatomija visoko profitabilne landing stane 

Sada kada znamo izgled četiri tipa najprofitabilnije landing stranice, treba da vas upoznamo i sa njenom anatomijom, tj. segmentima. 

1. Naslov koji budi emocije  

Naslov je prva, a možda i poslednja prilika da ostavite dobar utisak. Oni predstavljaju vašu stranicu i treba da ubede posetioca da na njoj ostane.  

Najbolji primeri istih: 

  • Privlačenje – Kad pogledate donji primer poznatog sajta za prodaju nekretnina Maui Condo Store, skoro pa da osetite miris Havaja, što i jeste cilj. 
landing strana nekretnine
  • Lokalni – Tzv. lokal patriota ima mnogo. Iskoristite to i napravite vaš naslov po njihovoj meri. 
landing stranica nekretnine
  • Ekspert – Brojevi imaju moć da privuku publiku. Plus, kao što vidite u primeru sve izgleda tako profesionalno. Jednom rečju, ovakav tip naslova je prost, pozitivan i moćan – publika to voli. 
nativni oglas nekretnine

Dobro razmislite u koju od ove tri grupe pripadate pre nego što napravite svoje zaglavlje. 

2. Pristup publici 

Nekretnine su posebno škakljiva industrija, pre svega jer se potpuno oslanja na poverenje, a to dobiti od nekog nije lako. Plus, konkurencija je prilično žestoka i ima ih mnogo, pa trgovac nekretnina mora napraviti dobar odabir reči. 

Nemojte davati lažna obećanja, ne upotrebljavajte “velike” reči i nikako nemojte da skrivate važne informacije, jer tako ćete samo naškoditi konverzijama. 

Sledeće glavno pravilo je jednostavnost. Započnite kratkim paragrafom o tome zašto posetioci treba da veruju vašoj agenciji tako što ćete izneti vaše vrednosti i time pokazati zašto ste najbolji. 

4. Upecajte ih! 

Poslednja stvar koju želite na vašoj landing stranici je da publika ne vrši konverziju. Zato napravite primamljiv obrazac, odnosno poziv na akciju, za sakupljanje podataka vaše potencijalne klijentele.  

5. Visoko kvalitetne fotografije 

Na lading strani morate imati visoku rezoluciji fotografija ako ste u industriji nekretnina, jer tako privlačite publiku. Još nešto, iako je glavna tema stranice prodaja nekretnine, igrajte na emocije pa postavite i fotografiju srećne porodice, jer će to sve odmah asocirati na srećan dom – a ko ne voli da ima tako nešto svom u vlasništvu. 

6. Video 

Ako ste u mogućnosti, napravite video sa prikazivanjem nekretnina koje prodajete. Ne treba to da bude predugačko, već do dve minute. Taman toliko da ga svako pogleda. 

7. Testiranje 

Znamo da smo dosadili i vrapcima na grani sa testiranjem, ali verujte nam da je to jedan od glavnih koraka ne bi li vaša celokupna kampanja, pa i landingstranica, bila uspešna. Zato, pročitajte više o tome OVDE

Primeri lading stranica za nekretnine koji su bez mane 

1. Sažeta  

primer landing strane za nekretnine

Sažeta i jasna. Svi potrebni elementi su tu. Odlična ideja od postavljanje fotografije agenta. Takva fotografija daje pre svega kredibilitet i daje osećaj povezanosti sa potencijalnim kupcima i pre nego što se stupi u akciju. 

2. Pametna 

prodajna strana nekretnine

Već smo ranije napomenuli da brojevi imaju moć, a ova landing strana to i dokazuje. Plus, kada na to dodamo moć reči  „kuća iz snova“ (dream house) i uparimo sa fotografijom kuće koja pruža osećaj toplog porodičnog doma, onda je uspeh zagarantovan.  

3. Puna samopouzdanja 

nekretnine internet oglasavanje

Igranje fontovima za efikasniji naslov je odlična strategija, plus narandžasto dugme koje vas poziva da se stupi u akciju – pun pogodak. 

Upakujte svoju 

Sada kada sve znate, savršena landing stranica vam je na dohvat ruke. Naime, ako želite da ispred potencijalnog kupca stavite sve ono da bi ga pokrenuli na akciju, onda napravite landing stranicu po gore navedenim uputstvima. 

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]