Zašto se moja kampanja ne prikazuje, tj zašto nema prometa?

Ponekad se dešava da vaša kampanja prosto nema nikakvog prometa, iako ste sve uredno popunili. Ovaj problem se obično dešava kod novih oglašivača, koji još uvek nisu u potpunosti naučili kako platforma funkcioniše.

Kampanja se ne prikazuje najčešće iz dva razloga:

  • Cena klika vam je suviše niska.
  • Stavili ste previše filtera i suzili drastično svoju publiku.

I jedan i drugi problem su lako rešivi. Evo na koji način:

Ako je problem u ceni klika…

Svaki oglašivač ima pravo da stavi cenu klika koja mu odgovara. Međutim ako je cena klika preniska, drugi oglašivači koji su stavili veću cenu će imati prednost. Desiće se i da se vaša reklama prikaže ali će imati jako malo prometa.

Ali koju cenu klika staviti?

Početnici mogu da pogledaju naš cenovnik sa predloženim cenama klika na ovom linku. Kao što vidite razlikuju se od države do države.

Za početak unesite nešto veću cenu od predložene, pa testirajte. Optimizaciju vršite tako što smanjujete/povećavate cenu za 5-10% na dnenvom nivou.

Na primer: Predložena cena klika za Makedoniju je 2,5 euro centi (0,025 eura). Počnite sa 3 centa (0.03 eura). Sutradan je smanjite na 2,7 (0.027 eura). Ako želite da smanjite cenu još više, narednog dana je spustite na 0.025, itd.

Ponavljate postupak, sve dok ne ustanovite optimalnu. Tako ćete znati koja cena klika odgovara vašim potrebama, a koja će opet omogućiti da se reklama uredno prikazuje.

Ako je problem u targetiranju…

Reklama se neće prikazivati i ako ste stavili previše filtera. To znači da ste mnogo suzili publiku, što rezultira da se oglas, maltene i ne prikazuje.

Ovaj problem se takođe uglavnom dešava novim oglašivačima. Zato ako ste tek krenuli da koristite Ad Nativia platformu, koristite samo osnovne filtere.

Tačnije targetirajte samo lokaciju gde će se reklama prikazivati. Ako su vam ciljna grupa Balkanci koji žive u dijaspori, možete targetirati i jezike.

Ostale filtere koristite postepeno i testirajte šta može da prođe, a šta ne.

Stojimo vam na raspolaganju!

Ukoliko imate problem koji ne možete da rešite, pišite na mejl [email protected]. Neko od naših kolega će vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku i pomoći vam da prešite bilo koji problem.