Kako zakazati pokretanje kampanje u određeno vreme?

Ponekad oglašivači žele da im se kampanja emituje u tačno određeno vreme, jer, npr, znaju kada im je ciljna publika aktivna na internetu i žele da im upravo tada prezentuju svoj oglas!

Vreme prikazivanja možete lako odrediti i to dok kreirate samu kampanju. Opcije za targetiranje vremena se nalaze na Koraku 5 – Vreme.

Platforma automatski dodeljuje opciju BEZ OGRANIČENJA. Ako vam vreme nije bitno, ovaj korak možete slobodno preskočiti. U slučaju da želite da podesite vreme, na raspolaganju su vam tri opcije:

Filtriranje datuma

Kod ove opcije možete sami izabrati datum ili dužinu prikazivanja.

Čekiranjem opcije IZABERITE DATUM biće vam ponuđena dva polja – POČETAK i KRAJ. Klikom na ova polja otvoriće vam se kalendar u kojem ćete odrediti datum kada želite da vaša kampanja započne i kada želite da se završi ( npr želite da se oglas prikazuje od 6. do 10. juna )

Druga opcija je da prosto odredite broj sedmica tokom kojih će se prikazivati reklama. Ponuđeno vam je od jedne do četiri sedmice. Oglašavanje kreće od datuma aktivacije.

Primer: Aktivirali ste kampanju i obeležili da se reklama prikazuje 1 nedelju. Prikazivanje kreće istog momenta kad naši operateri odobre reklamu ( odobravanje se vrši u najkraćem mogućem roku, uglavnom istog dana ). Reklama vam se odobri 7. maja u 15h, što znači da će se prikazivati do 14. maja u 15h, kada se automatski otkazuje.

Vremensko filtriranje

Podesite u koje doba dana želite da se prikazuje vaša reklama. Kao i kod datuma i ovde su u ponudi dve solucije.

Prva je da sami odredite vreme prikazivanja, tako što ćete podesiti od kad do kad će se prikazivati vaša reklama. U slučaju da ne znate, AM je prepodnevni period ( od ponoći do podne ), a PM od podne do ponoći.

U drugoj opciji imate automatski ponuđena vremena, pa prosto čekirajte ako vam odgovara neki od ovih perioda.

Filtriranje dana ( u nedelji )

Želite da vam se kampanja prikazuje samo vikendom? Ili pak samo radnim danima? Ili svim danima osim nedeljom? I to je moguće!

Sami izaberite raspon!

Ili prosto čekirajte dane u nedelji kada želite da se oglas prikazuje.

Napomena

Ako targetirate vreme, potrebno je da, nakon što odredite željene parametre, obavezno kliknete na plavo polje UPDATE kako bi sačuvali izmene.

Ukoliko ne podešavate ništa na ovom polju ne morate ništa potvrđivati, samo preskočite korak 5.