Kako podesiti targetiranje lokacije?

Lokaciju na kojoj će se prikazivati vaša reklamna kampanja možete definisati već tokom kreiranja same kampanje. I to na Koraku 2 – Lokacija.

Na levoj strani se nalazi spisak zemalja. Pronađite željenu lokaciju, obeležite je klikom miša, a zatim kliknite na strelicu koja pokazuje na desno. Željena država će se prebaciti u desni boks, potvrdite na UPDATE i završili ste sa targetiranjem lokacije.

Ako ste pogrešili državu, prosto obrnite postupak. Kliknite na pogrešno odabranu lokaciju u desnom boksu, a potom na strelicu koja pokazuje na levo. Zatim nađite željenu državu, obeležite je klikom miša, pa opet strelicu na desno i željena lokacija će se prebaciti opet u desni boks.

Sve promene potvrdite na UPDATE!

Šta ako želim da targetiram Balkance koji žive u dijaspori?

Naši Balkanci koji žive u dijaspori su veoma atraktivna publika za promociju proizvoda. Ne morate da se mučite i da tražite nekog da vam prevodi sajt na strani jezik, a opet imate publiku sa nešto boljom platežnom moći.

Ali kako da se kampanja prikaže baš našim ljudima?

Recimo želite da targetirate Srbe koji žive u Nemačkoj! Za početak targetirajte Nemačku kao lokaciju. Potom na Koraku 6 – jezik obeležite srpski. Kako bi ste imali veći domet publike, predlažemo da još obeležite i hrvatski, srpsko-hrvatski i bosanski.

Potvrdite na UPDATE!

Sarađujemo sa najvećim portalima koji okupljaju Balkance u dijspori i upravo na takvim sajtovima će se prikazivati i vaše kampanje.

U kojim državama je najbolje prikazivati kampanje?

Logično je da želite da promovišete svoje proizvode i usluge u državama koje su se pokazale najprofitabilnijim i imaju najviše saobraćaja. Među TOP 5 lokacija sa najviše saobraćaja spadaju:

  1. Srbija
  2. Makedonija
  3. Bosna
  4. Hrvatska
  5. Nemačka

Najprofitabilnije su zapadne zemlje poput Nemačke, Švajcarske, Austrije, Švedske, Norveške itd. Za relativno malo novca moguće je doći do solventne publike.