Kako da editujem kampanje?

Kada imate potrebu da nešto korugujete na vašoj kampanji, to možete učiniti preko opcije IZMENI.

Uđite u svoj nalog, idite na meni sa leve strane i odaberite ARUŽIRANJE OGLASA! Na profilu će se pojaviti spisak svih vaših kampanja. Potražite onu koju želite da izmenite.

Sa desne strane, pored svake kampanje imate opciju izmeni.

Klikom na tu opciju otvoriće se vaša kampanja i možete izmeniti bilo koji podatak.

Ako menjate filtere, targetiranje, budžet i cenu klika, posle željene izmene, kliknite na plavo polje UPDATE ili POTVRDI i vaše izmene će biti sačuvane, a kampanja će nastaviti normalno sa prikazivanjem!

Međutim ako editujete podatke sa Koraka 1 – Sadržaj oglasa ( slike, URL, naslov… ) potrebno je da sačekate moderaciju. Odnosno kampanja se neće prikazivati sve dok naši operateri ponovo ne odobre kampanju. Odobravanje kampanje se vrši u najkraćem mogućem roku, najduže do 24h.

Izmenili ste cenu klika, a platforma vam izbacuje obaveštenje da nemate dovoljno budžeta za kampanju, iako na profilu stoji da imate sumu potrebnu za oglašavanje!

Ovaj problem se dešava iz sledećeg razloga:

Na primer, uplatili ste 100 evra na vaš profil. Imate samo jednu kampanju u koju ste uložili više od polovine tog novca, recimo 70 evra.

Onda ste rešili da, npr, podignete cenu klika na toj istoj kampanji i ne možete da potvrdite izmene jer vam platforma izbacuje sledeće obaveštenje:

Platforma u tom trenutku još uvek ne registruje da vi menjate postojeću kampanju, već shvata da imate jednu od 70 evra i da želite da formirate još jednu od 70 evra. S obzirom da vam je budžet ukupno 100e, platforma izbacuje vam obaveštenje da nemate dovoljno novca.

Kako rešiti ovaj problem?

Najpre otkažite budžet na svojoj kampanji klikom na opciju OTKAZIVANJE BUDŽETA. Pa sve potvrdite na UPDATE.

Zatim, osvežite stranu, preko opcije RELOAD PAGE.

Sada se vratite na Korak 7 i ponovo unesite cenu i budžet. Na kraju potvrdite na UPDATE i vaša kampanja nastavlja da se emituje sa izmenama koje ste dodali.