|

6 KORAKA: Kako napraviti reklamu koja privlači pažnju?

Reklamiranje putem sadržaja podrazumeva sadržaj (priču) koja onome koji ga čita daje dodatnu vrednost u smislu novog znanja ili pak budi lepe emocije kod čitalaca.

Priča je dobar način da podelite neko znanje o svojoj industriji, segmentu proizvoda ili u rešavanju problema koje vaš proizvod ili usluga pružaju. Reklama putem sadržaja ne treba da bude dizajnirana tako da prodaje proizvode direktno.  Sadržaj je tu da probudi emocije kod kupca i da ga emotivno veže za vaš brend.

Sadržaj reklame mora da bude pitak za čitanje. Deljenje saveta i trikova poput „3 najbolja načina“ ili „5 stvari koje niste znali“ su sjajni načini da privučete pažnju čitalaca. Ali ne obećavajte nešto u naslovu, a da toga nema u sadržaju, jer to može imati samo suprotan efekat na prosečnog potrošača.

Evo nekoliko saveta o tome kako da napravite odličnu reklamu putem sadržaja:

1. Formulišite svoj krajnji cilj

[crp]

Kada pravite bilo koju reklamnu kampanju, morate razmišljati o krajnjem cilju. Teško je zadržati fokus u svim segmentima kampanje, ako ne znate šta je cilj. Svaka kampanja putem sadržaja će imati specifičan cilj, kao što je podsticanje vaše publike da kupi nešto ili da im ponudi besplatnu probnu verziju nečega. Ovaj poziv na akciju (CTA) će u velikoj meri odrediti proces kreiranja kampanje.

2. Neka se isplati

Ovo bi zaista trebalo da se podrazumeva, ali je ključno imati na umu ideju da vaš sadržaj uvek treba da pruži vrednost vašoj publici – ovo je jedna od najvažnijih najboljih saveta za oglašavanje putem sadržaja. Možda vam je primamljivo da težite prodaji u reklamnom sadržaju, ali uključivanje korisnih informacija biće daleko uspešnije da pridobijete publiku na duge staze. Razmislite o radnji koju želite da potrošač preduzme i o vrsti sadržaja koji bi bio najprivlačniji i imaćete temelje za odličan oglas.

3. Neka bude lično

Sadržaj oglasa koja direktno rešava probleme potrošača i pruža im informacije koje su relevantne za njihovu situaciju, privuče ih na akciju. Čak i jednostavne stvari kao što je dodavanje reči „vi“ ili „osećaj“ će raditi na povećanju angažovanja. Izdvojite vreme da otkrijete koji su to problemi sa kojim se suočava vaša publika, a zatim fokusirajte svoj sadržaj reklame baš na to.

4. Zvučite opušteno

Tekst oglasa koji zvuči prirodno je najubedljiviji. Još uvek možete da ga poboljšate metaforama i stručnim činjenicama, ali treba da bude kao da ga pišete za svog druga. Znači, ne čisto poslovan! Ako se publika oseća kao da je sadržaj usmeren direktno na nju, mnogo je veća verovatnoća da će izvršiti akciju.

5. Olakšajte razumevanje

Nemojte uključivati reči, fraze ili slike koje bi potencijalno mogle da odvraćaju pažnju. Koristite kratke, jasne rečenice, uključite teze ako je moguće i razdvojite tekst relevantnim slikama. Što je lakše pročitati vaš sadržaj, veća je verovatnoća da će se potrošač izvršiti akciju.

6. Uključite poziv na akciju

Ovo je ključno. Jednom kada privučete potrošača svojim sadržajem, potrebno je da ga angažujete da izvrši akciju. Morate im dati odgovore na neka pitanja. Na primer: Šta će propustiti ako ne odgovore na vaš poziv na akciju? Šta možete da pružite što druga preduzeća ili proizvodi ne mogu?

Sada, kada znate i ovih 6 koraka, vreme je da kreirate svoju savršenu reklamu. Posebnu pažnju obratite na poslednju korak koji smo naveli. Poziv na akciju ( ili CTA dugme ) jedan je od najbitnijih faktora u reklami i često inicijalna kapisla da li će korisnik ostvariti konverziju.

Za više saveta oko kreiranja CTA dugmeta pročitajte u tekstu CTA: Kako da ga sastavite po meri potrošača!

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]