Dobrodošli na Ad Nativia!

U ovom vodiču ćemo vam objasniti kako da krenete sa oglašavanjem. Ne brinite, sve je jako prosto. Samo ćete prvu kampanju kreirati uz našu pomoć, već kasnije ćete sve raditi samostalno. Platforma je krajnje jednotavna za korišćenje.

Korak I

Za početak, hajde da vidimo kako se kreiraju kampanje. Kada uđete na svoj profil, primetićete meni sa leve strane. Odaberite opciju OGLAS, pa zatim NAPRAVI OGLAS. Otvoriće vam se prozor za kreiranje kampanje.

Proces kreiranja kampanje sadrži 8 koraka. Neka polja se obavezno moraju popuniti: naziv kampanje, naslov, slika, link do vaše prodajne strane, cene klika, ukupni budžet… Ostala polja su opcionalna.

Za više detalja o procesu kreiranja kampanja, pročitajte u tekstu Kako kreirati novu kampanju!

Korak II

Nećete moći da završite sa kreiranjem kampanje, dok ne uplatite budžet za oglašavanje. Tek kada novac bude na vašem profilu, platforma će vam dozvoliti da završite sa pravljenjem kampanje.

Budžet možete uplatiti na više načina: preko bankovnog računa, PayPal-a ili karticom. Da biste uplatiti novac na svoj profil, idite na meni sa leve strane, kliknite na polje UPLATA, pa UPLATI KREDIT.

Detaljnu proceduru možete videti u članku Kako da uplatim novac za oglašavanje?

Korak III

Sada kada znate ceo proces, bitno je da imate još jednu stvar na umu. Nije dovoljno samo pustiti kampanju da se emituje. Treba da odredite kojoj publici će da se prikazuje vaša kampanja, odnosno da definišete svoju ciljnu grupu korisnika.

Prednost oglašavanja preko Ad Nativia platforme je u tome što sami podešavate kojim ljudima će se prikazivati kampanje koje ste kreirali, na osnovu lokacije gde žive, jezika koji govore, ali i interesovanja, sajtova koje posećuju i drugo.

Opet, koje ćete filtere koristiti zavisi i od vašeg budžeta za oglašavanje. Više o filterima i mogućnostima koje nude pročitajte na Kako odrediti ciljnu publiku prema svom budžetu?

Zaključak

Dakle, kao što vidite, potrebno je preći tri jednostavna koraka da biste savladali rad na Ad Nativia platformi i pokrenuli svoje prve kampanje, a to su:

  1. Kreirati kampanju
  2. Uplatiti budžet za oglašavanje
  3. Podesiti filtere za ciljanje publike

Ukoliko vam bude potrebna pomoć, u svakom trenutku se možete obratiti našim operaterima za pomoć. Pošaljite nam mejl sa pitanjem na [email protected] i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku.

Left Menu Icon