Kako reklamirati YouTube kanal?

Sa svojim YouTube kanalom možete zaraditi solidan novac. Naravno sve zavisi od uspeha vašeg kanala kod publike, ali pre svega imajte na umu da vas čeka ozbiljan posao.

Kreiranje sadržaja uzima najviše vremena, a kada ubacite određeni broj klipova, ostaje vam još jedan ozbiljan i težak posao, a to je promocija vašeg kanala. Jer ništa vam ne znači ako imate sto klipova, a niko ih ne gleda, niti imate subskrajbere.

Pre nego što objasnimo na koje sve načine možete promovisati svoj kanal, pročitajte i ostale korisne tekstove vezane za Jutjub sa našeg bloga, ako ste rešili da se bavite ovim poslom:

Kada govorimo o reklamiranju vaših klipova, nema nekih određenih uputstava. I ovde važi ono pravilo: kako se ko snađe. Ipak, možemo vam dati neke smernice od kojih možete da krenete.

Pozovite ljude da kliknu na LIKE i SUBSCRIBE

[crp]

Reklamiranje vašeg kanala počinje još dok sinimate i editujete svoj video za YouTube kanal. Možda zvuči čudno, ali ljudima treba narediti neke stvari. Zato ih na početku ili na kraju svakog svog videa, pozovite da kliknu na LIKE i SUBSCRIBE.

Deluje šašavo, ali ima efekta.

Pogledajte samo neke druge klipove na Jutjubu. U gotovo svakom, jutjuberi pozivaju svoje gledaoce na akciju, odnosno da lajkuju njihov video i da kliknu na SUBSCRIBE. Najbolje je da to bude na samom kraju videa, a nije na odmet ni da poziv bude i na početku i na kraju. Nemojte samo ponavljati sto puta tokom klipa, jer to može da odbije ljude.

Ovo pravilo ne važi samo za Jutjub. I kopivrajteri koji pišu prodajne tekstove pozivaju ljude na akciju, odnosno na kraju svakog teksta napišu ,,Klikni ovde” i ,,Poručite odmah”. Stručnjaci za marketing su odavno otkrili ovu foru, što znači da se ne radi o otkriću novijeg datuma. To je stari dobri recept koji će učiniti da ljudi kupe vaš proizvod, ili u ovom slučaju, da se prijave na vaš kanal.

Društvene mreže

Facebook, Instagram, Twitter i druge aktuelne društvene mreže su najbolji način za promociju svega i svačega, pa isto važi i za Jutjub kanal.

Možete napraviti stranicu ili profil, koji će imati isti naziv kao i vaš Jutjub kanal. Promociju vršite i sa vašeg profila, a klipove mogu šerovati i vaši prijatelji.

Fejsbuk, recimo, ima brdo grupa, što zatvorenog, što otvorenog tipa, na kojima možete kačiti svoje klipove. Za promociju su naročito dobre grupe, koje su u začetku, jer administratori ovakvih grupa dozvoljavaju bilo kakav sadržaj. Njima odgovara da imaju aktivne članove, koji će da šeruju i komentarišu a vama odgovara besplatna reklama.

Ako imate određeni budžet, uvek možete objaviti neki od svojih klipova na Fejsbuk stranicu, a zatom sponzorisati tu objavu. Reklame na Fejsbuku nisu skupe, a veoma su delotvorne.

Forumi

Uprkos ekspanziji društvenih mreža, forumi nisu izašli iz mode. Još uvek okupljaju grupe istomišljenika ili ljude koji imaju neki problem ili nedoumicu.

Forumi su i odlično mesto gde možete promovisati svoj Jutjub kanal.

Većina foruma ne dozvoljava da okačite link ka nekom sajtu, ali zato su klipovi itekako dozvoljeni, što forume čini idealnim za promociju Jutjub kanala. 

Ako pronađete forum ili temu na kojoj se okupljaju drugi Jutjuberi, možete da pružite uzajamnu podršku jedni drugima, da se subskrajbujete na njihov kanal, da komentarišete klipove drugih jutjubera, a oni da vam uzvrate sa istom radnjom.

Sajtovi i blogovi

Sajtovi i blogovi su takođe odlično mesto za promociju vaših video klipova.

Ukoliko nemate svoj sajt, potražite nekog ko bi bio raspoložen da objavi vaš klip u jednom od svojih članaka. Ako je sajt već razrađen, moguće je da da će vam tražiti novčanu nadoknadu. U principu, ukoliko je sajt posećen i vredi platiti, samo pazite sa kim sklapate dogovor, jer su malverzacije uvek moguće.

Može se desiti da vam okače klip besplatno, naročito ako je sajt mlad, pa vlasniku odgovara da ima što više sadržaja. Tražiće vam možda da samo napišete članak, u koji ćete ubaciti vaš klip. Vlasnik sajta ima besplatan i kvalitetan sadržaj, a vi besplatnu promociju vašeg klipa.

Očekuje vas veliki posao

Svako ko želi da postane jutjuber ili da živi od svog jutjub kanala, mora biti svestan da ovo nije posao, koji će vas obogatiti preko noći.

Očekuje vas dug i naporan put, ali ako imate dobar i kvalitetan sadržaj i pre svega ako ispromovišete kanal na pravi način, uspeh je zagarantovan.

Adnativia Logo

Unapredite Svoje Oglašavanje - Pridružite se našoj Naprednoj Oglasnoj Platformi!

Prednosti Pridruživanja Platformi:

  • Moćni Alati za Oglašavanje: Koristite inovativne alate za dizajniranje i pokretanje efikasnih kampanja.
  • Ciljano Oglašavanje: Dostignite vašu ciljanu publiku uz naprednu analitiku i segmentaciju.
  • Podrška Eksperata: Profesionalna podrška za sve aspekte vaših oglašivačkih inicijativa.
  • Rezultati u Realnom Vremenu: Pratite učinkovitost vaših kampanja u realnom vremenu i prilagođavajte ih prema potrebi.

Započnite svoju oglašivačku revoluciju danas. Prijavite se i pokrenite kampanje koje će transformisati vaše poslovanje.

POKRENITE SVOJE KAMPANJE!

[crp]